V Pesmi v žepu smo se uglasili na poletni ritem - v juliju in avgustu pregledujemo dogajanje v slovenski kantavtorski in avtorski glasbi v zadnjem letu. Tokrat se bomo ustavili pri festivalu Kantfest, poslušali nekaj pesmi z lanskega festivalskega večera ter spregovorili o pričakovanjih in željah glede letošnjega, 16. Kantfesta.

Poletni prelet slovenske kantavtorske in avtorske glasbe, tretjič

V Pesmi v žepu smo se uglasili na poletni ritem: julij in avgust izkoriščamo za pregled dogajanja v slovenski kantavtorski in avtorski glasbi.

Tokrat se ustavljamo pri lanskem 15. festivalu Kantfest International 2017 in poslušamo nekaj glasbenih drobcev, ki jih je posnela ekipa naše glasbene produkcije: novi pesmi “Afro-Corinae (Strojni prevod)” Janija Kovačiča in “Mesto somraka” Tadeja Vesenjaka ter posebno izvedbo pesmi “Češnjev cvet” Katarine Juvančič in Dejana Lapanje, posvečeno kantavtorici Katarini Avbar.

Kaj nas čaka na letošnjem, 16. Kantfestu, za zdaj ostaja uganka, saj prijave na festival še potekajo. Razpis za sodelovanje smo predstavili v eni od junijskih Pesmi v žepu, delček pogovora z organizatorjem festivala Petrom Andrejem pa se je znašel tudi v tokratni oddaji.

Teja Klobčar