Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Tomaž Domicelj

Tomažu Domicelju gre zasluga, da smo pretekli teden lahko poslušali priljubljene pesmi švedskega kvarteta Abba v slovenski preobleki. A musical Mammamia še zdaleč ni edini razlog za druženje s starosto slovenskega kantavtorstva, sedeminšestdesetletnim Ljerkinim vrstnikom. Bomo med ponedeljkovim dopoldnevom doživeli obujanje spominov dveh starih znancev na pobalinska leta ali besedni dvoboj dveh hitrih razvezanih jezikov?

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Vilma Bukovec, sopranistka, ki je pela na smrt obsojenim

Vilma Bukovec, ena naših najbolj znanih sopranistk, je letos dopolnila 95 let. Rojena Trebanjka je do leta 1982, ko se je upokojila, z ljubljansko Opero in solističnimi nastopi obredla ves svet. Leta bogate in uspešne kariere je kronala z največjimi nagradami, ki jih posameznik lahko prejme za ustvarjalno delo v kulturi. A to je le […]

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Miroslav Cerar st.

Je eden najuspešnejših slovenskih telovadcev vseh časov, nosilec treh olimpijskih medalj,  dvakratni olimpijski in petkratni svetovni prvak. Je upokojen pravnik in vitalen starostnik. In je šarmanten gospod. Saj veste, o kom govorimo. Če ste zamudili živahen klepet, prepojen z življenjskimi izkušnjami in intimnimi zgodbami najslavnejšega slovenskega gimnasta, mu lahko prisluhnete na gornji povezavi.

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Pogovori s poslušalci

Prvi junij! Začetek meteorološkega poletja in prav gotovo tudi rojstni dan – že koga. Ljerka Belak vas vabi, da ji v oddaji zaupate svoje misli o radosti, ki nima nujno konkretnega povoda. Ali življenje samo ni zadosten razlog za veselje? Le ena od iztočnic za novo nepredvidljivo srečanje z najbolj gostobesedno radijsko družabnico na Slovenskem!

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Polona Juh

Polona Juh že dolgo ni več nadobudna baletna plesalka, ne poznamo je več kot hčer igralcev Borisa Juha in Mojce Ribič – kar pa ne pomeni, da smo nekdanje sorodstvene atribute zamenjali z novimi: je namreč žena igralca Saše Tabakovića in mama malega Bele. Po dveh desetletjih kariere in vrsti prestižnih nagrad je to krhko, […]

Stran 1 od 41234