Nedavni dobitnik nagrade Prešernovega sklada, baritonist Jože Vidic, ima pestro in zadoščenj polno življenje, kot bi si ga želel marsikdo. Narava mu je namenila izjemen pevski glas, s trdim delom pa ga je ukrotil v svoje osrednje izrazno sredstvo. Stalni član solističnega ansambla ljubljanske Opere, ki vedno znova navdušuje z odprtostjo do svežih odrskih postavitev, je tudi priznan koncertni pevec, spoštovan tako doma kot v tujini. Nenazadnje: je član Slovenskega okteta. Ni treba posebej poudarjati, da naša Ljerka sodi med njegove oboževalke, saj sama priznava, da je ob njegovem petju že večkrat potočila solzo ginjenosti v kakšni od opernih lož. Zato pohitite in med ponedeljkovim radijskim srečanjem z Jožetom Vidicem čimprej zavrtite našo telefonsko številko; če se boste obotavljali, je čisto mogoče, da zaradi Ljerkine gostobesednosti sploh ne boste prišli na vrsto!

Nedavni dobitnik nagrade Prešernovega sklada, baritonist Jože Vidic, ima pestro in zadoščenj polno življenje, kot bi si ga želel marsikdo. Narava mu je namenila izjemen pevski glas, s trdim delom pa ga je ukrotil v svoje osrednje izrazno sredstvo. Stalni član solističnega ansambla ljubljanske Opere, ki vedno znova navdušuje z odprtostjo do svežih odrskih postavitev, je tudi priznan koncertni pevec, spoštovan tako doma kot v tujini. Nenazadnje: je član Slovenskega okteta, brat opernega pevca, oče treh sinov in mož pianistke.

Če vsega tega niste vedeli, prisluhnite tokratni Ljerkini oddaji! Ni treba posebej poudarjati, da naša voditeljica sodi med njegove oboževalke, saj sama priznava, da je ob njegovem petju že večkrat potočila solzo ginjenosti v kakšni od opernih lož. Kljub Ljerkini prislovični gostobesednosti smo v oddaji slišali veliko mnenj in vtisov naših poslušalcev.

Janko Petrovec