Ljerka Belak vas tokrat vabi, da na praznično dopoldne delite z njo misli ob dnevu upora proti okupatorju. A morda bomo razmišljali tudi širše: kdaj se v človeku prebudi pravičniška drža, ki od njega zahteva upor? In kako se pravičništvo razširi med ljudmi, da zraste v upor zoper sistem - ali v primeru našega praznika, zoper okupatorja? Veseli bomo vaših razmislekov, pa tudi spominov na vojna leta ali zgodb, ki so vam jih predali starši. Ljerka in glasbena urednica Irma Rauh napovedujeta tudi pestro glasbeno podobo oddaje, tokrat ubrano na vižo ljudskih pesmi v uporniških in partizanskih izvedbah.

Ljerka Belak vas tokrat vabi, da na praznično dopoldne delite z njo misli ob dnevu upora proti okupatorju. A morda bomo razmišljali tudi širše: kdaj se v človeku prebudi pravičniška drža, ki od njega zahteva upor? In kako se pravičništvo razširi med ljudmi, da zraste v upor zoper sistem – ali v primeru našega praznika, zoper okupatorja?

Veseli bomo vaših razmislekov, pa tudi spominov na vojna leta ali zgodb, ki so vam jih predali starši. Ljerka in glasbena urednica Irma Rauh napovedujeta tudi pestro glasbeno podobo oddaje, tokrat ubrano na vižo ljudskih pesmi v uporniških in partizanskih izvedbah.

Prvi