Tulio Možina je bil med ustanovitelji Tržaškega narodnega ansambla, ki se ga z radostjo spominjajo predvsem starejše generacije našega poslušalstva. Srčna baljezn, Ljubit' je sladko in Vse pasa so le trije izmed naslovov, s katerimi so se Tržačani uveljavili na ptujskem festivalu narodno zabavne glasbe. Kitarist, pevec in avtor, ki prihaja v goste na Prvi program, pa je bil aktiven tudi pozneje; omenimo vsaj njegovo sodelovanje z ansamblom Ano ur'co al' pej dvej - ali pa Kraški pust na njegovih Opčinah, ki bi bil gotovo drugačen, če Tulio Možina ne bi nekoč napisal himne zanj. Ko se je Ljerka z danes 80-letnim glasbenikom domenila za obisk, je mimogrede v oddajo povabila še prodorno tržaško glasbenico Andrejko Možina - njegovo hčer, kajpak.

Tullio Možina je bil med ustanovitelji Tržaškega narodnega ansambla, ki se ga z radostjo spominjajo predvsem starejše generacije našega poslušalstva. Srčna baljezn, Ljubit’ je sladko in Vse pasa so le trije izmed naslovov, s katerimi so se Tržačani uveljavili na ptujskem festivalu narodno zabavne glasbe. Kitarist, pevec in avtor, ki je prišel v goste na Prvi program, pa je bil aktiven tudi pozneje; omenimo vsaj njegovo sodelovanje z ansamblom Ano ur’co al’ pej dvej – ali pa Kraški pust na njegovih Opčinah, ki bi bil gotovo drugačen, če Tullio Možina ne bi nekoč napisal himne zanj.

Ljerka Belak se je z danes 80-letnim glasbenikom pogovarjala o uspehih na ptujskem festivalu, pa o narodno zabavni glasbi, kakor se je avtonomno razvila na Tržaškem in zadobila drugačen značaj kot polke in valčki s Kranjskega. Svoje so prispevali tudi poslušalci – in seveda Andrejka Možina, Tulliova hči, znana pevka in violončelistka, ki se je sogovornikoma pridružila v studiu.

So na Krasu že pognali divji šparglji?

To je bilo le še eno od vprašanj, s katerimi je naša ponedeljkova družabnica zabelila že tako sočen pogovor!

Prvi