Medenina

Medenina

Glasba godb in pihalnih orkestrov ob nedeljah na Prvem - nova zgoščenka Godbe Cerknica - 2. del

a0341583095_16
Božična uvertura - Godba Cerknica
foto: https://godbacerknica.bandcamp.com/album/bo-i-na-uvertura

Tudi v tokratni oddaji vam predstavljamo skladbe z albuma Godbe Cerknica z naslovom Božična uvertura, ki je izšel konec lanskega leta. Kot že rečeno, so z godbo združili moči skladatelj Tomaž Habe, ki je prispeval večino priredb in skladb, pevka, pravljičarka in zbirateljica Ljoba Jenče, trobentar in pevec ter mladi godbenik Frančišek Križ, harmonikar Ivan Korošec, zasedba Katrinas, Otroški in mladinski pevski zbor osnovne šole Cerknica pod taktirko Daše Joželj Kranjc in Jasmine Žagar ter Komorni zbor Frana Gerbiča pod taktirko Jožeta Rajka.
Tako poslušate drugih pet skladb z njihove nove zgoščenke, te pa so: Kot pravljica avtorice Katarine Habe v priredbi njenega očeta, Tomaža Habeta; tri angleške ljudske: Želimo vam srečen praznik, Zvončki na saneh in Tih večer, vse je priredil Tomaž Habe, in Uvertura v staro božično pesem z Goriškega, s katero se oddaja konča; pri njej sta sodelovala Gal Gjurin, ki je skladbo napisal, in Mitja Dragolič, sicer umetniški vodja orkestra, ki jo je priredil.

V Medenini segamo v bogato "medeninasto" zakladnico Slovenije in tujine. Domačo in tujo glasbo godb in pihalnih orkestrov vsako nedeljo ob 9.05 predstavlja glasbeni urednik Tomaž Guček.