Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Ansambel VESELI BEGUNJČANI živo iz studia 26

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

V novembru so bile vse oddaje Četrtkov večer domačih pesmi in napevov posvečene bratoma Avsenik, Slavku in Vilku. Oba sta bila rojena v tem mesecu, Vilko 9. novembra in Slavko 26. novembra. Za "piko na i" bo v tokratni živi oddaji iz studia 26 poskrbel Ansambel Veseli Begunjčani, ki, kot sami pravijo: "Prisegamo na pristno narodnozabavno glasbo, to je glasbo ansambla Avsenik." Ime ansambla je vezano na Avsenikovo polko iz leta 1954, ki nosi ime Veseli Begunjčani, člani tokratne zasedbe pa so: Niko Legat – trobenta, vokal, Robert Požar – klarinet, Aleksandra Križan – vokal, Miran Merzdovnik – vokal, Anja Šink – vokal, Rok Ristič – harmonika, Anže Pipan – bariton, kontrabas, Robert Štucin – kitara, vokal. Poslušate nas po radiu, gledate pa nas lahko prek spletne (https://radioprvi.rtvslo.si) in Facebook strani našega radia (https://www.facebook.com/radioprvi).

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.