Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

November - rojstni mesec Slavka in Vilka Avsenika - 3.del: PO DEŽELI KRANJSKI

IMG_0517
Slavko Avsenik na snemanju oddaje Četrtkov večer domačih pesmi in napevov.
foto: RadioPrvi

V prvi oddaji o Slavku in Vilku Avseniku ste poslušali starejše posnetke, v drugi skladbe iz albuma Zlati zvoki, v tretji pa poslušate izbor skladb z albuma Po deželi Kranjski, ki je leta 2009 izšel v sodelovanju Galerije Avsenik in založbe Hohner, na katerem poleg Avsenikovih uspešnic najdemo tudi skladbe, ki niso pogosto izvajane, kot npr.: S čolnom po Ljubljanici, V Postojnski jami in druge...

Pa še vabilo...

Prihodnjič, na predvečer rojstva Slavka Avsenika ste vabljeni k poslušanju "živega" Četrtkovega večera domačih pesmi in napevov iz studia 26 z Ansamblom Veseli Begunjčani, ki izvaja predvsem Avsenikovo glasbo.

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.