Lokalni čas

Projekti v Spodnjem Podravju - kaj je zaključeno, kaj še teče, česa še ni

Od očiščene gramoznice zgorelih odpadnih gum do urgence

slovenia-gdd0f0297a_1920
foto: jackmack34

Tokrat se nam v Lokalni čas oglaša Gabrijela Milošič. Za poslušalke in poslušalce Prvega je pripravila celo košaro aktualnih projektov v Spodnjem Podravju. Eni so uspešno pri koncu, drugi se še začeli niso.

Septembra je zaživel projekt Insta po#moč, brezplačna svetovalnica za mlade, kjer delujejo mlade prostovoljne psihologinje. Monika Ficjan:

Uporabniku pomagamo skupaj z njim poiskati rešitev na neko težavo, stisko s katero se srečuje, da dobijo drug pogled na situacijo, v bistvu zrcalimo čustva na neko situacijo, kakšna čustva doživljajo in jim dajemo orodja, kako ta čustva bolje obvladovati. Tudi šolski otroci se že srečujejo z neke vrste eksistencialnimi vprašanji, še bolj pa z odnosnimi, torej z odnosi v družini z odnosi med vrstniki in romantičnimi razmerji. Feedback pogosto dobimo že takoj po uri svetovanja, pač uporabniki povejo, da so se razbremenili, da se dosti boljše počutijo, da se veselijo da bodo naslednjič prišli. : Projekt je zaživel kot del participativnega proračuna in opozarja na to, kako pomembno je biti viden in slišan, pravi koordinatorica projekta Tina Maroh.