Četrtkov večer domačih pesmi in napevov

Ansambel Tomaža Rota živo iz gostilne Avsenik v Begunjah - Pri Jožovcu

Dobitniki letošnje nagrade Srebrni zmaj na Festivalu narodnozabavne glasbe Vurberk 2021

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov se ponovno vrača v gostilno Avsenik - Pri Jožovcu v Begunje. To sezono oddaj "v živo" zaključuje mlad narodnozabavni trio s pevcema - Ansambel Tomaža Rota. S pravkar minulega 29. Festivala narodnozabavne glasbe Vurberk 2021 se fantje in dekle vračajo s Srebrnim zmajem, seštevkom rezultatov strokovne komisije, radijskih poslušalcev in občinstva. Čeprav je zasedba mlada, ima v svojem repertoarju zajetno bero avtorskih skladb in to gotovo obljublja zanimiv in prijeten večer, na katerega poleg Prvega programa, kjer nas poslušate preko radijskih valov in gledate preko Facebook strani Prvega, vabi tudi gostilna Avsenik iz Begunj na Gorenjskem. Slišimo in gledamo se torej po radiu in na spletu ali pa kar živo pri Avsenikovih!