Sobotni glasbeni večer

Praznični koncert komornih skupin Orkestra slovenske policije

Posnetek radijskega nastopa Policijskega orkestra iz studia 26 Radia Slovenija

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

V sobotnem glasbenem večeru na Prvem predvajamo poseben praznični koncert Policijskega orkestra oziroma njegovih komornih zasedb ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Policijski orkester je bil ustanovljen leta 1948 zaradi potreb in prizadevanj takratne slovenske vlade in posameznikov, da bi naša država imela reprezentativni pihalni orkester za igranje na praznovanjih, proslavah, obletnicah, promenadnih in celovečernih koncertih ter podobnih prireditvah. V preteklosti so z orkestrom ob številnih projektih sodelovali tudi priznani tuji skladatelji in dirigenti. Tako rekoč vse pomembne projekte Policijskega orkestra ste lahko slišali na našem programu.

Tonski mojster v studiu 26 je bil Miha Ocvirk, producent je bil Tone Jurca. Snemali smo v petek, 27. novembra, oddajo pa sta pripravila Tomaž Guček in urednik Sobotnega glasbenega večera – Jane Weber.