Nedavni teroristični napadi na Dunaju, v Parizu in še kje, so nas opomnili, da še vedno živimo v nevarnih časih, ko teroristi, kljub urejanju razmer v Siriji in drugod na Bližnjem vzhodu, ne odnehajo. Kdo so teroristi, kdo so posamezniki, ki odidejo v smrt, da bi prestrašili javnost in naredili kaos? Kdo jih vodi? Koliko jim pri tem pomagamo mediji? Kdo in kako jih lahko ustavi?
O tem voditelj Marjan Vešligaj, dopisnika z Dunaja in Bruslja, Petra Kos Gnamuš in Igor Jurič, ter varnostni strokovnjaki Andrej Rupnik, Vladimir Prebilič in Denis Čaleta.

Mineva pet let od pokola v Parizu. Sledili so ostri ukrepi, a so teroristi nedavno spet udarili v Franciji in Avstriji. Evropski notranji ministri na novem zasedanju iščejo učinkovitejše rešitve.

Nedavni teroristični napadi na Dunaju, v Parizu in še kje so nas opomnili, da še vedno živimo v nevarnih časih, ko teroristi kljub urejanju razmer v Siriji in drugod na Bližnjem vzhodu ne odnehajo. Kdo so teroristi, kdo so posamezniki, ki odidejo v smrt, da bi prestrašili javnost in naredili kaos? Kdo jih vodi? Koliko jim pri tem pomagamo mediji? Kdo in kako jih lahko ustavi?
O tem voditelj Marjan Vešligaj, dopisnika z Dunaja in iz Bruslja, Petra Kos Gnamuš in Igor Jurič, ter varnostni strokovnjaki Andrej Rupnik, Vladimir Prebilič in Denis Čaleta.

Marjan Vešligaj