Jaka Reš iz Radovljice je svoje življenje posvetil športu. V mladosti je bil alpski smučar, skakalec in trener gimnastike. Zaposlen je bil v osnovni šoli v Lipnici pri Kropi, kjer je bil učitelj športne vzgoje. Številne generacije otrok je navdušil za smučarski tek, med njimi tudi olimpijko Mileno Kordež. Po upokojitvi je začel sodelovati na maratonskih tekmovanjih v smučarskem teku Worldloppet. Letos mu je uspelo preteči znameniti maraton Marcialonga v Italiji.

Mojster teka na smučeh, maratonec in gorski tekač Jaka Reš

Jaka Reš iz Radovljice je svoje življenje posvetil športu. V mladosti je bil alpski smučar, skakalec in trener gimnastike. Zaposlen je bil na osnovni šoli v Lipnici pri Kropi, kjer je bil učitelj športne vzgoje. Številne generacije otrok je navdušil za smučarski tek, med njimi tudi olimpijko Mileno Kordež.

Mladih ne smemo kritizirati, treba jih je spodbujati in jim biti za vzgled.

Po upokojitvi je začel sodelovati na maratonskih tekmovanjih v smučarskem teku Worldloppet. Letos mu je uspelo preteči znameniti maraton v teku na smučeh Marcialonga v Italiji, ki je dolg sedemdeset kilometrov. Jaka Reš je bil najstarejši udeleženec tekmovanja. Na zahtevni progi ga je spremljal vnuk Miha.

Jaka Reš še vedno tudi kolesari in vsak dan hodi. V prehrani ne pretirava in skrbi za higieno spanja. Rešitev je, da človek ne obsedi na avtomobilskem sedežu in na kavču pred televizijo, ampak je njegovo telo ves čas v gibanju.

Za zdravje in dobro počutje v starosti mora vsak poskrbeti že pri štiridesetih oziroma najpozneje pri petdesetih letih.

Jana Bajželj