Aktivno tudi med počitnicami

Mladi gledališčniki in lutkarji z avstrijske Koroške v Ankaranu
foto: Verena Smrtnik

Čestitamo tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju za njegov 104. rojstni dan in gostimo še enega tržaškega slovenskega pisatelja, alpinista in upokojenega novinarja Dušana Jelinčiča, ki mu ugajajo široka obzorja. Poletje je preživel zelo delavno, nove ideje pa je lovil tudi v Afriki.

Pred začetkom pouka se o novostih, ki se obetajo učencem v Porabju, pogovarjamo z Valerijo Perger, pristojno za slovensko šolstvo na Madžarskem. Kadrovske težave še niso rešene, opozarja.

Tudi številni mladi koroški Slovenci zadnje dneve počitnic preživljajo dejavno. Pridružimo se jim v Ankaranu na poletnih gledaliških in lutkovnih delavnicah ter v Šentjanžu v Rožu prisluhnemo zaključnemu koncertu udeležencev 4. Mladi rod rock delavnice.

Doktor Vladimir Mozetič, urolog in predavatelj na reški medicinski fakulteti, pove več o čezmejnem evropskem projektu na področju zdravstva. Gre za projekt v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014–2020 za izboljšanje dostopa do zdravstvenih storitev s krepitvijo čezmejnega sodelovanja ustanov na področju zdravstva.

dr. Vladimir Mozetič

foto: Marjana Mirković

Prisluhnite rojakom iz sosednjih držav!