Zadnji iz cikla Pomladni koncerti iz naših krajev v živo v Centru kulture Lojze Bratuž v Gorici (IT). Vodita Nika Rožanc in Milan Krapež.

Zadnji iz cikla Pomladni koncerti iz naših krajev v živo v Centru kulture Lojze Bratuž v Gorici (IT)

Ansambel Aleksi Jercog & prijatelji je nastal na tržaškem Krasu na začetku leta 2019 v duhu čezmejnega sodelovanja. Sestavljajo ga glasbeniki s kulturnega prostora med tržaškim zamejstvom in Primorsko.

Da bomo lahko zaigrali v živo za poslušalce slovenskega državnega radia, je za nas izjemna čast: nestrpno čakamo na ta dogodek. Nastop v Gorici ima poseben pomen, ne samo zato, ker s tega konca prihajata naši pevki, temveč tudi, ker bo to mesto leta 2025 postalo evropska prestolnica kulture. Sploh pa je čezmenjni prostor med Italijo in Slovenijo tisti, ki pod skupno streho druži člane ansambla. V koncertni program bomo vključili naše avtorske skladbe, Avsenikove viže iz olimpijskega projekta iz leta 1972, ki smo jim na novo pripisali slovenska besedila, in pa še nekatere druge manj izvajane cekinčke iz zakladnice narodnozabavne glasbe. Toplo vas vabimo v Kulturni center Lojze Bratuž v Gorico in k poslušanju Koncerta iz naših krajev!

Aleksi Jercog

Prisrčno vabljeni v radijsko družbo!


Prvi program Radia Slovenija vljudno vabi na tri nedeljske Pomladne koncerte iz naših krajev, na katerih bodo nastopili: Tamburaški orkester Šmartno pri Litiji, vokalna zasedba Oktet Suha ter narodnozabavna zasedba Aleksi Jercog & prijatelji.

Pomladne koncerte iz naših krajev bodo v nedeljskem terenskem programu od 13.00 do 18.00 pospremili s predstavitvijo kraja in pogovori z domačini, ki bodo poslušalkam in poslušalcem Prvega približali kulturo, dediščino in vsakodnevni ter praznični utrip svojega okolja.

Neposredne prenose koncertov in program iz omenjenih krajev, ki jih bodo podrobneje predstavili z različnimi sogovorniki, boste lahko spremljali tri zaporedne nedeljske popoldneve ob 16.00 na Prvem programu Radia Slovenija.

Nika Rožanc