V Gazi je vse več otrok na robu preživetja zaradi lakote, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija. Okoliščin lakote, kakršne spremljamo tam, do zdaj v svetu ni bilo, poudarja glavni komisar agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem Philippe Lazzarini. Lakota se največkrat pojavi postopno, kot posledica različnih dejavnikov, Gazo pa je zajela v le štirih mesecih. In kot so Združeni narodi opozorili že večkrat, je krivec tokrat izključno človek. Drugi poudarki oddaje:
- Vojna se nadaljuje tudi v Ukrajini; tako Kijev kot Moskva sta zaradi napadov evakuirala prebivalce z obmejnih regij. Zahod vse težje organizira dobavo orožja in streliva za Ukrajino, a v Ramsteinu je bilo kljub temu slišati zaveze o trdni podpori proti ruski agresiji.
- Zaposleni na večini upravnih enot danes znova stavkajo. Med zahtevami so v ospredju višje plače in načrt zaposlovanja. Če jim vlada ne bo prišla naproti, čez teden dni sledi nov stavkovni dan.
- Podlaga za referendumsko odločanje o izgradnji drugega bloka krške nuklearke bo resolucija o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije. Dokument bi že morala obravnavati vlada, a usklajevanja še niso končana. Med pomisleki je tudi cena.

Prvi