Seks je lahko tudi spiritualno ali duhovno doživetje.

V četrti sezoni prek osebnih zgodb in pogovorov z domačimi in tujimi strokovnjakinjami in strokovnjaki raziskujemo presečišče med prirojenim in privzgojenim, med naravo in kulturo. 

»Živjo. Jst sm Aleš, star sem 33 let. Sem nepremičninski agent, zato je zelo pomembno, kako izgledam. Sploh v Ljubljani, kjer se proda največ luksuznih stanovanj. Pač morm dobr zgledat, bit urejen in lepo oblečen, če prodajam flete za milijon. Pa tut sicer no, mi je pomembno, kako zgledam. Ko so mi začel izpadat lasje, me je čist sesulo. Res je blo grozno, vsakič, k sm se stuširal, je blo v odtoku več las. Čist sm se zaprl vase, nisem se hotu družit, tko, to je res načel mojo samozavest. K me je pa še Nejc spet pustu, sm se pa čist zlomu. Počutu sm se grdga, starga, neprivlačnega. Pol sm pa na insta začel videvat oglase za presaditve las. In sem to začel raziskovat. Ful so bli dobri rivjuji. In sem se odloču, da grem. Operacija je uspela, laski so že mal zrastli in že zdej zgleda d best. Tko da komi čakam novoletni žur. Tam bo tut Nejc. Upam, da bova spet skupi.«

Pišete nam na evolucijauzitka@rtvslo.si ali izpolnite spletni obrazec tukaj, kjer napišete, kaj bi radi, da raziščemo v prihodnji sezoni!

Metka Kuhar

Jasmine Abdulchadir

Robert Šifrer

Urška Kogovšek

Nadja Šinkovec Zorko

Igrata Manca Dorrer in Domen Valič, avtorica podkasta je Urška Henigman.

Urška Henigman