Gospodarski minister Matjaž Han se je danes pridružil tekmi za mesto predsednika vladnih Socialnih demokratov, čeprav je še nedavno zavračal to možnost. V izjavi za javnost je med drugim poudaril zavezo, da se stranka znova poveže. SD bo novega predsednika izbirala na jutrišnjem kongresu v Ljubljani. Drugi poudarki oddaje:
- V javno obravnavo prihaja zakon o digitalizaciji zdravstva, ki predvideva vzpostavitev centralnega elektronskega sistema, v katerem bi bila zbrana in dostopna vsa zdravstvena dokumentacija pacientov. Gre za nov poskus, potem ko je bil umaknjen prvi predlog še pod takratnim ministrom Danijelom Bešićem Loredanom.
- Rusija je iz Moskve izgnala slovenskega veleposlanika, državo mora zapustiti do petka. Gre za recipročni ukrep Rusije, potem ko je Slovenija konec prejšnjega meseca izgnala ruskega diplomata; neuradno, ker naj bi pri nas širil rusko propagando.
- V luči vojne v Ukrajini Evropska unija krepi svojo obrambno industrijo, kar ponuja priložnosti tudi za proizvajalce visoke tehnologije, tudi slovenske. Ob tem pa je veliko slišati tudi o dvojni rabi razvite tehnolgije.

Prvi