Po nedavni spletni grožnji z nasiljem na šolah in kritikah na odziv policije je notranji minister Boštjan Poklukar odredil izredni nadzor. Državni sekretar Vojko Vouk poudarja, da pripravljajo ukrepe, tudi za boljše komuniciranje med policijo in javnostjo, lahko pa zagotovi ne le individualne ampak tudi sistemske ukrepe, da se kaj takega ne ponovi več.

Druge teme:

- Odmeva potrditev migracijskega pakta v Evropskem parlamentu. Urša Regvar iz Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja kot sporno poudarja tudi pridržanje tujcev med mejnimi postopki. Kot pravi, bodo v tem času ljudje zaprti, kapacitete nacionalnih sistemov držav članic pa tega ne bodo prenesle.
- Ameriške sile svarijo pred povračilnimi napadi Irana na Izrael. Ta se pripravlja na kopenski vdor v Rafo v Gazi. Slovenija kot članica Varnostnega sveta napoveduje glas ZA članstvo Palestine v Združenih narodih.
- Infrastrukturno ministrstvo je odredilo revizijo nadgraditve Železniške postaje Jesenice. Po zdajšnjem izboru najcenejšega izvajalca bi projekt stal 170 milijonov evrov oziroma približno dvakrat več od prvotne ocene.

Prvi