Mediacija med vlado ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides ni bila uspešna. Vlada in Fides sta se ob tem v skupni izjavi zavezala, da bosta nadaljevala pogajanja, da bi se stavka, ki traja že skoraj tri mesece, končala.

Druge teme:

- Tudi na Bližnjem vzhodu pogajalci ne morejo poročati o uspehu. Pogajanja med Izraelom in Hamasom so v slepi ulici, večina mest v Gazi je v ruševinah, prebivalci pa na robu obupa.
- Evropsko sodišče za človekove pravice je pritrdilo skupini švicarskih aktivistk, da jim je Švica kršila človekove pravice, ker ni dosegla podnebnih ciljev, zavrglo pa je podnebno tožbo mladih Portugalcev proti evropskim državam, med drugim Sloveniji, češ da ni pravne podlage za širitev jurisdikcije. Mednarodna pravnica Maša Kovič Dine pojasnjuje bojazen držav in očitno tudi sodišča, da bi to odprlo možnost različnih sodb v prihodnosti, ko bi tožniki tožili še druge države, ne le tiste, katere državljani dejansko so, kar pripelje s seboj pravne nevarnosti.
- Stopnja tveganja glede napada na šoli je majhna, a je treba vsako grožnjo obravnavati z največjo možno resnostjo, je ob nedavni spletni grožnji dejal minster za izobraževanje Darjo Felda. Kot je dejal, so šole pozvali predvsem k skrbni in previdni obravnavi tematike z učenci in starši. Kljub temu je slišati nekatere kritike ravnateljev glede komuniciranja pristojnega ministsrtva in Policije s šolami.

Prvi