Med počitnicami smo se družili z mladimi parlamentarci – ne, nismo govorili o politiki in volitvah, temveč o otroškem parlamentu. V njem imajo osnovnošolci možnost, da povejo svoje misli, izpostavijo težave, za katere mislijo, da bi jih bilo treba nasloviti, in predlagajo svoje rešitve. Zadnja tri leta so največ razmišljali o svoji poklicni prihodnosti, za temo prihodnjega otroškega parlamenta pa so izbrali duševno zdravje otroke.

Tema otroškega parlamenta je bila zadnja tri leta moja poklicna prihodnost, mladi pa so že izbrali novo: duševno zdravje mladih

Med počitnicami smo se družili z mladimi parlamentarci –  ne, nismo govorili o politiki in volitvah, temveč o otroškem parlamentu. V njem imajo osnovnošolci možnost, da povejo svoje misli, izpostavijo težave, za katere mislijo, da bi jih bilo treba nasloviti, in predlagajo svoje rešitve. Zadnja tri leta so največ razmišljali o svoji poklicni prihodnosti, za temo prihodnjega otroškega parlamenta pa so izbrali duševno zdravje otroke. O vse tem v oddaji Hudo z našimi mladimi gosti, to so bili: Vid Žveglič (OŠ Frankolovo), Maša Kovač (OŠ Domžale),  Urban Perko (OŠ Dobrova) in Filip Demšar (OŠ Prule).

Vid

Špela Šebenik