Megleni zimski dnevi niso prijetni, prav tako pa še zdaleč ni prijetno stanje, ki je dobilo ime prav po tem vremenskem pojavu. Možganska megla ima različne simptome in različne vzroke. Možgansko meglo sta nam razjasnili dr. Maša Čater in mag. Anica Prosnik Domjan. Pripravlja: Mojca Delač.

Kognitivna disfunkcija, ki nam otežuje vsakdanje življenje, povzroča zmedenost, nejasne misli, težave s koncentracijo

Megleni zimski dnevi niso prijetni, prav tako pa še zdaleč ni prijetno stanje, ki je dobilo ime prav po tem vremenskem pojavu. Možganska megla ima različne simptome in različne vzroke. Možgansko meglo sta nam razjasnili dr. Maša Čater (nevroznanstvenica, urednica E- Sinapse, asistentka z doktoratom na Medicinski fakulteti UM) in mag. Anica Prosnik Domjan (klinična psihologinja, UKC Maribor).

Mislim,  da se je praktično že vsak od nas vsaj enkrat kratkoročno srečal z možgansko meglo. Gre za kognitivno disfunkcijo, ki pa lahko nastane kot posledica zelo različnih dejavnikov in obolenj. Otežuje nam vsakdanje življenje, saj nam povzroča zmedenost, nejasne misli, težave s koncentracijo. Vse to vodi v nižjo produktivnost in slabšo kvaliteto življenja.

Mojca Delač