Po dveh desetletjih prizadevanj in številih pozivih iz Bruslja smo vendarle dobili zakon o dolgotrajni oskrbi, a ga kritiki zaradi nedorečenega financiranja označujejo okvir brez slike. Pojasnjujemo, kdo je dejanski zmagovalec. V črnem plesu med nedodelanimi ukrepi proti covidu in njihovim izigravanjem je jasno, da zmagovalca ni. Komentiramo izplen obiska evropske javne tožilke v Sloveniji in se sprašujemo, kaj konec dolgoletne konservativne vladavine v Berlinu in nastop semaforske koalicije pomeni za Slovenijo. Bo njena prva vsiljena naloga reševanje napetosti na ukrajinsko ruski meji? Kritični pregled tedna tokrat s Snežano Ilijaš.

O potrditvi nedodelanega sistema dolgotrajne oskrbe, izigravanju nedodelanih protikoronskih ukrepov, (praznih?) upih ob zagonu semaforske vlade v Berlinu in napetostih ob rusko-ukrajinski meji

Po dveh desetletjih prizadevanj in številnih pozivih iz Bruslja smo vendarle dobili zakon o dolgotrajni oskrbi, a ga kritiki zaradi nedorečenega financiranja označujejo za okvir brez slike. Pojasnjujemo, kdo je dejanski zmagovalec. V črnem plesu med nedodelanimi ukrepi proti covidu in njihovim izigravanjem je jasno, da zmagovalca ni. Komentiramo tudi obisk evropske javne tožilke v Sloveniji in se sprašujemo, na kako trdnih temeljih so smela vizija in velike ambicije nove nemške koalicije ter kaj konec dolgoletne konservativne vladavine v Berlinu pomeni za Slovenijo. Bo njena prva vsiljena naloga reševanje napetosti na ukrajinsko-ruski meji ali pa je pogovor med Bidnom in Putinom preprečil najhujše? Kritični pregled tedna tokrat s Snežano Ilijaš.

Snežana Ilijaš