Prepoznavnost pasivnih hiš se je v zadnjem desetletju precej povečala, k čemur so pripomogle tudi energetske izkaznice. Ko govorimo o pasivni zidavi, imamo sicer v mislih izredno energijsko učinkovitost. Gre za funkcionalne objekte z visokim bivalnim ugodjem. Velikost, lega, tudi klet niso težava. Kako izbrati pravega projektanta, izvajalca, ponudnika komponent? In kako je s prenovo starejših objektov? Odgovarjata prof. dr. Martina Zbašnik-Senegačnik iz ljubljanske Fakultete za arhitekturo in dr. Miha Praznik, vodja dejavnosti pasivna gradnja in energetsko učinkovita prenova na Gradbenem inštitutu ZRMK.

Velikost, lega, tudi klet pri pasivni gradnji niso težava

Prepoznavnost pasivnih hiš se je v zadnjem desetletju precej povečala, k čemur so pripomogle tudi energetske izkaznice. Ko govorimo o pasivni gradnji, imamo sicer v mislih izredno energijsko učinkovitost. Gre za funkcionalne objekte z visokim bivalnim ugodjem. Kako izbrati pravega projektanta, izvajalca, ponudnika komponent? In kako je s prenovo starejših objektov? Odgovarjata: prof. dr. Martina Zbašnik-Senegačnik iz ljubljanske Fakultete za arhitekturo in dr. Miha Praznik, vodja dejavnosti pasivna gradnja in energetsko učinkovita prenova na Gradbenem inštitutu ZRMK.

Sodelujte, postavite vprašanje. Odprite Slido v ločenem oknu.


S sodelovanjem sprejemate pogoje podjetja Slido. Radio Slovenija vnešenih podatkov ne shranjuje oziroma jih po oddaji dokončno izbriše. Zaradi bontona vas prosimo, da se predstavite vsaj z imenom, ni pa to pogoj za sodelovanje. Preberite tudi pogoje zasebnosti.

Darja Pograjc