Vsako soboto od 9.05 do 10.00 se imamo na prvem programu HUDO dobro. Z znanimi gosti in mladimi sogovorniki raziskujemo tako sproščene kot resne teme, od šolskih, prostočasnih, ekoloških in športnih do težav, s katerimi se mladi srečujejo v obdobju odraščanja. Mikrofone prepustimo tudi mladim novinarjem, ki so radijsko delo spoznali na novinarskih delavnicah. Sami pripravijo oddajo – in seveda HUDO!

Z mladimi o natečaju v okviru Vseslovenskega dneva habitata 2021 in o tem, kako mislimo arhitekturo

V okviru Vseslovenskega dne habitata, v Centru arhitekture Slovenije vsako leto organizirajo natečaj za osnovne šole ter vrtce. Osnovnošolce in vrtčevske otroke ter njihove učitelje, vzgojitelje in mentorje povabijo, da v prvem tednu oktobra (letos je to bilo 4. – 8.10) del šolskih dejavnosti posvetijo tematiki razpisani z natečajem. Tokrat je bila tematika "Jaz, podnebje in arhitektura". Letos so na natečaj prejeli 39 izdelkov iz 8 vrtcev in 16 osnovnih šol iz vse Slovenije. Izdelki so bili razporejeni in ocenjevani v štirih starostnih skupinah: vrtci, 1. triada, 2. triada, 3.triada. Izmed vseh prijavljenih je komisija izbrala tri izdelke, ki so se uvrstili v ožji izbor, nato pa izmed teh treh izbrala nagrajenca.

In nagrajenci, 6 učencev z mentorico z OŠ Franja Goloba Prevalje, pa tudi učenka in dijak, z Gorenjske bodo z nami v oddaji - za debato o prepletenosti arhitekture s podnebjem in tem, zakaj ravno arhitekturo, ki je edina umetnost, ki se ji ne moremo ogniti, jemljemo tako samoumevno in je ne znamo niti dobro misliti.

Liana Buršič