V letu 2020 smo v Sloveniji pridelali skoraj 2 odstotka več odpadne hrane kot v letu prej, ugotavlja Statistični urad RS. V Svetovalnem servisu zato tokrat svetujemo, kako porabiti ostanke hrane, kako jih pravilno shranjevati v hladilniku in kako hitro je treba porabiti hrano, ki je že bila obdelana. Katera živila najpogosteje zavržemo, čeprav so še uporabna, bo razložila Mojca Koman, univ. dipl. inž. živ. tehnologije.




Ko hrano zavržemo, gredo v nič vsi viri, ki smo jih uporabili za njeno proizvodnjo

V letu 2020 smo v Sloveniji pridelali skoraj 2 odstotka več odpadne hrane kot v letu prej, ugotavlja Statistični urad RS. V Svetovalnem servisu zato tokrat svetujemo, kako porabiti ostanke hrane, kako jih pravilno shranjevati v hladilniku in kako hitro je treba porabiti hrano, ki je že bila obdelana. Katera živila najpogosteje zavržemo, kljub temu da so še uporabna, bo razložila Mojca Koman, univ. dipl. inž. živ. tehnologije.

Darja Pograjc