Z dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo uničujemo škodljivce, od mikroorganizmov, insektov do ščurkov in podgan. Z zmanjšanjem njihove populacije zmanjšamo tudi nevarnost pojava nalezljivih bolezni. Prav to poletje so z nekaterih področij poročali o večjem številu miši in mišji mrzlici. Zavedati se moramo, da k povečanju populacije glodavcev veliko prispevamo tudi ljudje sami. V sredinem svetovalnem servisu bo na vaša vprašanja odgovarjal Miran Zupan, vodja oddelka za dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo z Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano v Kranju. Pokličite ali nam pišite.

Nekateri so samo moteči, drugi pa širijo tudi bolezni

Z dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo uničujemo škodljivce, od mikroorganizmov, insektov, do ščurkov in podgan. Z zmanjšanjem njihove populacije zmanjšamo tudi nevarnost pojava nalezljivih bolezni. Prav to poletje so z nekaterih področij poročali o večjem številu miši in mišji mrzlici. Zavedati se moramo, da k povečanju populacije glodavcev veliko prispevamo tudi ljudje sami. Svetuje Miran Zupan, vodja oddelka za dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo z Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano v Kranju.

Lucija Fatur