Zgolj besede obsojanja sinočnjega dogajanja na RTV pa za kakršnokoli spremembo ne bodo dovolj. Tudi takšno dogajanje je namreč le posledica že dalj časa trajajoče načrtne vojne z mediji. Komentira odgovorni urednik Prvega programa Danijel Poslek

Komentar o vdoru protestnikov v stavbo Televizije Slovenija

Zgolj besede obsojanja sinočnjega dogajanja na RTV, ko so v televizijski studio vdrli proticepilski protestniki, za kakršnokoli spremembo ne bodo dovolj. Tudi takšno dogajanje je namreč le posledica že dalj časa trajajoče načrtne vojne z mediji. Komentira odgovorni urednik Prvega programa Radia Slovenija Danijel Poslek:

---------------

Štiri mesece. Toliko časa je trajalo, da so v teorije zarote prepričani posamezniki po tem, ko so dan za dnem, uro za uro verbalno nadlegovali zaposlene in goste nacionalne RTV hiše, na silo uresničili svojo zahtevo, da se pojavijo na malih ekranih nacionalke. Če smo bili v preteklosti navajeni, da so to prizori iz okolij, ki jim pravimo nedemokratični ali še kaj hujega, se je zdaj zgodilo nam. Zakaj? Zato, ker se sovražnost proti medijem kreira na vsakem koraku. Ker z očitki o pristranskosti, cenzuri in mediji kot dežurnimi krivci za vse opleta vsak, ki ima le nekaj minut časa, začenši z vrhom državnem politike. Zato, ker taisti vrh ni sposoben nobene resne obsodbe stalnih pritiskov na neodvisnost medijev. In, bodimo neposredni -  samo za to gre. Besedno nasilje, ki je sinoči eskaliralo v nasilni vdor, pomeni nedopusten napad na avtonomijo javnega medijskega servisa,  preštevilnim pa je še vedno samoumevno le to, da bi z globami sankcionirali besedno obračunavanje s predstavniki oblasti, mediji pa naj prenesemo vse. Tako nam (žal) ne preostane drugega, kot da se vprašamo, kako nizko bomo še dovolili spustiti že tako prenizko spuščeno mejo dopustnega. Verjetno do točke, ko bo vendarle prevladalo spoznanje, da ne gre samo za RTV ali denimo STA. Ampak gre za to, da se v nekdaj po sodobni demokraciji hrepeneči deželi počasi, a vztrajno rušijo vsi osnovni postulati sodobne demokratične ureditve.

Danijel Poslek