V gorenjski prestolnici so komaj umaknili fotografije, ki so jih številni avtorji predstavili na mednarodnem uličnem Foto festu, že prihajajo novi dogodki. V Prešernovi hiši bodo zvečer odprli razstavo, ki jo skupaj pripravljata Numizmatično društvo Slovenije in Gorenjski muzej. V središču postavitve je 300 razglednic Gorenjske v preteklosti, od leta 1893 do 1941. Na nekaterih so trgovine, gostilne in celo hoteli. Več pa Aljana Jocif.

Kranj v znamenju glasbe, zgodovine in kulinarike

V gorenjski prestolnici so komaj umaknili fotografije mednarodnega uličnega Foto festa, že prihajajo novi dogodki! V Prešernovi hiši bodo zvečer odprli razstavo, ki jo skupaj pripravljata Numizmatično društvo Slovenije in Gorenjski muzej. V središču postavitve je več sto razglednic Gorenjske v preteklosti, od leta 1893 do 1941. Dopisnica Aljana Jocif:

 "Če bivam v bližini ali daljavi, spominjam tebe se, s srčimi pozdravi!" Te prijazne besede je pred 121 leti na razglednico Svetega Jurija - današnjega Šenčurja - napisala Jožica in jo poslala "blagorodni gospodični Apoloniji v Vodice". To je le eno povzeto sporočilo razglednice, na razstavi pa jih je okoli 300.

V starem mestnem jedru v stolpu Škrlovec in atriju Pavšlarjeve hiše se zvečer začenja tudi Pianopolis, festival za mesto in klavir. V nedeljo pa bo v gorenjski prestolnici tudi zadišalo - začenja se etnološko-kulinarični dogodek Kranjska dolga miza.

Aljana Jocif, Darja Pograjc