Že mesec dni na slovenskih avtocestah patruljira avtocestna policija. Promet na slovenskem avtocestnem omrežju se je v zadnjih letih namreč močno povečal, nove okoliščine pa terjajo prilagoditev policijskega dela. Mitja Palčič, pomočnik direktorja Uprave avtocestne policije na Generalni policijski upravi, poudarja, da avtocestna policija s svojimi nadzorstvenimi in preventivnimi dejavnostmi sedaj lahko dodatno prispeva k večji prometni varnosti, hkrati pa želijo z večjo prisotnostjo policijskih patrulj na avtocestah vplivati na dvig prometne kulture.

Izjemno povečanje avtocestnega prometa zahteva večjo prisotnost policistov, hitrejšo odzivnost in učinkovitejši nadzor

Že mesec dni na slovenskih avtocestah patruljira avtocestna policija. Promet na slovenskem avtocestnem omrežju se je v zadnjih letih namreč močno povečal, nove okoliščine pa zahtevajo prilagoditev policijskega dela. Mitja Palčič, pomočnik direktorja Uprave avtocestne policije na Generalni policijski upravi, poudarja, da avtocestna policija s svojimi nadzorstvenimi in preventivnimi dejavnostmi zdaj lahko dodatno prispeva k večji prometni varnosti, hkrati pa želijo z večjo prisotnostjo policijskih patrulj na avtocestah vplivati na dvig prometne kulture.

"Naša avtocesta je peta najbolj obremenjena v Evropi v času turistične sezone. Vozniki se predvsem ob zastojih sprašujejo, kje smo. Mi smo prisotni s civilnimi vozili in nadziramo promet. Če udeleženci v prometu opazijo večje kršitve drugih voznikov, naj jih posnamejo in naj nam posnetek pošljejo. Stvar bomo uredili in ukrepali."

Marko Rozman