Mladinski delegat OZN je glasnik dela Združenih narodov z mladimi in za mlade, hkrati pa je glasnik mladih iz Slovenije pri tej mednarodni organizaciji, je zapisano na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije. Ta mesec je za leto dni delo mladinske delegatke prevzela Lucija Karnelutti, v preteklosti dejavna tako v Sloveniji kot na mednarodnem področju. Bila je predsednica dijaške organizacije Slovenije in je članica evropske dijaške zveze. Je tudi ustanovna članica predsedstva Generation Climate Europe (GCE) ter predsednica Medgeneracijske koalicije Slovenije (MeKoS). Kako si predstavlja delo glasnice mladih in kaj načrtuje v enoletnem mandatu?

Mladinska delegatka OZN o svojih načrtih, prednostnih nalogah in razmerah, v katerih so se mladi znašli med epidemijo

Mladinski delegat OZN je glasnik dela Združenih narodov z mladimi in za mlade, hkrati pa je glasnik mladih iz Slovenije pri tej mednarodni organizaciji, je zapisano na spletni strani Mladinskega sveta Slovenije. Ta mesec je za leto dni mladinska delegatka postala Lucija Karnelutti, v preteklosti dejavna tako v Sloveniji kot na mednarodnem področju. Bila je predsednica Dijaške organizacije Slovenije in je članica Evropske dijaške zveze. Med drugim je ustanovna članica predsedstva Generation Climate Europe (GCE) ter predsednica Medgeneracijske koalicije Slovenije (MeKoS).

Študentka drugega letnika mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani pripoveduje, kako poteka vračanje v predavalnice, o težavah, s katerimi so se morali spopadati mladi, in občutkih deprivilegiranosti. Kako si predstavlja delo glasnice mladih in kaj načrtuje v svojem enoletnem mandatu? Glavni cilj je okrevanje po pandemiji, pravi, kar je tudi cilj OZN. Poleg tega si želi povečati prepoznavnost Inštituta mladinskega delegata in k dejavnejšemu delovanju pritegniti več mladih.

 

Mateja Železnikar