Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


V tokratnem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov poslušate zasedbi iz širše okolice Celja. Vitezi polk in valčkov so bili ustanovljeni na pobudo dolgoletnega radijskega glasbenega urednika Radia Celje, ansambel pa so sestavljali znani glasbeniki instrumentalisti iz Celja in okolice: Ludvik Kos, Tone Videc, Boris Terglav, Franci Zeme, Mirko Polutnik, Viki Ašič, Vili Ograjenšek, Pavle Knez, Oto Rom, pozneje pa tudi: Brane Klavžar, Jože Šalej in Franc Pestotnik.
Ansambel Šentjurski muzikanti pa so ponarodeli godci iz Šentjurja in okolice, ki že vrsto let nastopajo po vsej Sloveniji in ohranjajo predvsem ljudsko glasbo. Šentjurski muzikanti ohranjajo predvsem stare koračnice in prigodniške pesmi, člani zasedbe pa so: Franc Šuster, Franc Jazbinšek, Beno Pečar in Vinko Frece.

Vitezi polk in valčkov in Šentjurski muzikanti

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

V tokratnem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov poslušate dve zasedbi iz širše okolice Celja. Vitezi polk in valčkov so bili ustanovljeni na pobudo dolgoletnega radijskega glasbenega urednika Radia Celje. Ansambel so sestavljali znani glasbeniki instrumentalisti iz Celja in okolice: Ludvik Kos, Tone Videc, Boris Terglav, Franci Zeme, Mirko Polutnik, Viki Ašič, Vili Ograjenšek, Pavle Knez in Oto Rom, kasneje pa tudi: Brane Klavžar, Jože Šalej in Franc Pestotnik.
Ansambel Šentjurski muzikanti so ponarodeli godci iz Šentjurja in okolice, ki že vrsto let nastopajo po vsej Sloveniji in ohranjajo predvsem ljudsko glasbo. Šentjurski muzikanti ohranjajo predvsem stare koračnice in prigodniške pesmi, člani zasedbe pa so: Franc Šuster, Franc Jazbinšek, Beno Pečar in Vinko Frece.

Lucija Grm, Tomaž Guček