Vsakdo si zasluži živeti varno in v miru. Pri tem pa je pomembno, da ne poskrbimo le zase, ampak tudi za druge, če opazimo, da so žrtve nasilja. Čas novega koronavirusa je razgalil marsikateri odnos, priča smo mnogim zgodbam, ki bi v vsakodnevnem hitenju ostale neopazne. Zato je Lucija Fatur v tokratno oddajo povabila gospo Darinko Rozman z SOS telefona.

Darinka Rozman: "SOS telefon je odprt 24 ur na dan."

Vsak si zasluži živeti varno in v miru. Pri tem pa je pomembno, da ne poskrbimo le zase, ampak tudi za druge, če opazimo, da so žrtve nasilja. Čas novega koronavirusa je razgalil marsikateri odnos, priča smo mnogim zgodbam, ki bi v vsakodnevnem hitenju ostale neopazne. Darinka Rozman je strokovna delavka društva SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja.

Predvsem starejši se v teh časih včasih počutijo izgubljene, ne znajdejo se glede ukrepov, ali in kdaj gredo lahko ven, v trgovino. Pokazalo se je tudi, da ljudje enostavno ne znajo biti skupaj praktično 24 ur na dan, pogosto prihaja do nesoglasij med generacijami.

Nesoglasja se najbolj pogosto začnejo s psihičnim nasiljem.

Prav vsako nasilje je preveč, en človek je preveč. Žal pa se marsikdo ne upa izpostaviti, tudi sorodniki ali prijateljice rečejo ženski, češ, naj potrpi, da tako pač je. Ni tako in ne sme biti tako!

SOS telefon deluje 24 ur na dan. 080 11 55.

Lucija Fatur