Prazniki so lahko umirjeni in lepi ali pa osamljeni in žalostni. Seveda jih lahko obarvajo tudi vsi drugi čustveni odtenki, tako kot prav vsak trenutek naših življenj. A prazniki so kljub vsemu kulturno zaznamovani kot nekaj lepega. Take želimo tudi tistim, ki se niso rodili v srečne okoliščine ali si jih niso mogli ustvariti. O različnih načinih preseganja materialnih omejitev pri obdarovanju v teh prazničnih dneh bo tekla beseda v današnji oddaji, ki jo je pripravila Cirila Štuber.

Trije dobri možje najdejo tudi tiste, ki ne pričakujejo njihove pozornosti

Prazniki so lahko umirjeni in lepi ali pa osamljeni in žalostni. Seveda jih lahko obarvajo tudi vsi drugi čustveni odtenki, tako kot prav vsak trenutek naših življenj. A prazniki so kljub vsemu kulturno zaznamovani kot nekaj lepega. Take želimo tudi tistim, ki se niso rodili v srečne okoliščine ali si jih niso mogli ustvariti. O različnih načinih preseganja materialnih omejitev pri obdarovanju v teh prazničnih dneh je tekla beseda v oddaji, ki jo je pripravila Cirila Štuber.

Vanja (Trije zimski botri): Počutimo se priviligirane, ker smo zdravi, imamo zdrave otroke, imamo službe, smo funkcionalni in to je eden izmed motivov, da pomagamo drugim."

Dober občutek je biti obdarovalec, hkrati pa občutimo nelagodje, ker je tako, da mnogi nimajo nič. Tisti, ki želijo pomagati pri obdarovanju so tako srčni, da nas poiščejo sami in nam jih ni treba iskati.

V društvu Humanitarček obdarujejo brezdomce in starostnike. Želijo si personalizirane darilne pakete, v katerih je izbrana vsebina, ki ustreza željam obdarovalca.

Ninna Kozorog (Humanitarček): Pred osmimi leti smo ugotovili, da nihče ne obdaruje brezdomcev. Začeli smo z mariborskimi brezdomci in danes so v našo akcijo vključena vsa večja slovenska središča za brezdomce.

Uroš Brezovšek (ZPM Krško): Otroci res ne smejo občutiti ovir, ki vplivajo tudi na te praznike. Zato smo se odločitli, da organiziramo t.i. drive in Dedka Mraza, ki jih bo obdaril kar v mimovozečih avtomobilih, brezstično.

V občini Krško že 40 let občina poskrbi za praznično obdarovanje vseh predšolskih otrok. Letos bodo tako skupaj z Zvezo prijateljev mladine, ki organizira obdarovanje, obdarovali 1500 otrok.

Cirila Štuber