Zadnja epizoda v tem tednu bo namenjena iskanju središča našega doživljanja. Kot pripoveduje prof. dr. Borut Škodlar, mnogo tradicij, od vzhoda do zahoda, verjame, da je v jedru človečkosti človeka velik mir, popolno zdravje, pa tudi empatija. Kako to naredimo, pa lahko preizkusite v tokratni epizodi. Vzemite si čas zase!

Jaz in moje središče kot izvir zdravja in duševne dobrobiti

Naše današnje druženje v oddaji Samoumiritev bomo namenili središču našega doživljanja. Izviru življenja v nas. Jedrnemu občutku tistega, čemur rečemo jaz. Blagodejnim in zdravilnim silam, ki leže v tem središču. Kot pripoveduje prof. dr. Borut Škodlar, veliko tradicij, od vzhoda do zahoda, verjame, da so v jedru človečkosti človeka velik mir, popolno zdravje, pa tudi empatija.

Iskanje središča v nas in poti do zdravilnih virov v tem izviru je skupno vsem velikim tradicijam – misli, duha in ravnovesja oz. zdravja, kot jim lahko rečemo – od staroindijskih do vseh zahodnih –, pa kamor koli se ozremo v prostoru, torej po kulturah v različnih delih sveta, in času, to je skozi zgodovino. Skupno v njih je globoko prepričanje, trdna vera, da je v jedru človeškosti človeka velik mir, popolno zdravje in svetloba prave védnosti. Skupno je v opisih tega središča tudi to, da je čustveno neopredeljivo, neulovljivo v misli in s tem neopisljivo ter izkustveno brez dna in meja.

Prvi