Hudo!

Koliko in kako bo virus vplival na izbiro poklicev pri šolarjih?

Mladi iz Vodic so tokrat razmišljali o različnih poklicih

bear-1454242_1280
foto: pixabay.com

To soboto so se nam v studiu oddaje Hudo! pridružili mladi iz Vodic in razmišljali o tem, kako bo koronavirus vplival na izbiro poklicev šolarjev. Bodo izbrali poklice, pri katerih bo več možnosti dela na daljavo? Se bodo v večji meri odločili za take, ki zahtevajo splošno gimnazijo? Zgodovinarka, frizerka in kozmetičarka so poklici, ki zanimajo Nušo Dunjo, Niko in Petro, Rok pa se o izbiri poklica še odloča. Najpomembnejše je zanimanje za neko področje, torej, da delaš tisto, kar te veseli. A mladi stojijo trdno na realnih tleh in se dobro zavedajo tudi, da bomo morali, ko bodo odrasli, plačevati položnice. Zato razmišljajo tudi o tem, kako perspektiven je poklic, ki jih zanima.

Slišali bomo tudi, kako so svojo poklicno pot izbrali znani Slovenci - poklicali smo Roka iz skupine Rok'n'Band in Ferrya Stepančiča. Rok Ferengja, pevec skupine Rok'n'Band, je v prvem razredu osnovne šole želel postati policist, a kmalu so se njegova zanimanja spremenila, njegov hobi - glasba - pa je kmalu postal tudi njegov poklic.

"Proti koncu osnovne šole me je že začela zanimati glasba. Predvsem ko sem prvič videl film Upornik brez razloga s to glasbo, sem si rekel, ja, mogoče bi bil pa pevec."