Betko Šuhel Mikolič ljudje povezujejo s Šmarno goro, čeprav, razen tega, da jo tam lahko srečamo skoraj vsak dan, z njo nima ničesar. Veliko pozornosti je zbudila, ko je v akciji od vzhoda do vzhoda 24 ur hodila na najbolj znano ljubljansko goro po različnih poteh. Njen glas je njeno orodje, ki ga je začela uporabljati že s 16 leti. Kot voditeljica je delala tudi na Radiu Slovenija, kjer bo po dolgih letih znova sedla za radijski mikrofon, ki ga ima še zmeraj tako zelo rada. Ali je ljubezen obojestranska, bo preverjal voditelj Jure K. Čokl.

Mentorica javnega nastopanja in športnica od vzhoda do vzhoda. Tudi na Šmarni Gori.

Betko Šuhel Mikolič ljudje povezujejo s Šmarno Goro, čeprav razen tega, da jo tam lahko srečamo skoraj vsak dan, z njo nima ničesar. Veliko pozornosti je zbudila, ko je v akciji od vzhoda do vzhoda 24 ur hodila na najbolj znano ljubljansko goro po različnih poteh. Njen glas je njeno orodje, ki ga je začela uporabljati že s 16 leti. Kot voditeljica je delala tudi na Radiu Slovenija, kjer je po dolgih letih znova sedla za radijski mikrofon, ki ga ima še zmeraj tako zelo rada. Ali je ljubezen obojestranska, je preverjal voditelj Jure K. Čokl.

In je bilo tako. Že ob njenem prvem stiku z mikrofonom se je zdelo, da sploh ni nikoli šla stran, čeprav je tega že 25 let. Spominov je ostalo veliko, radijska šola Ajde Kalan in Cvetke Šeruga Prek je ostala kot temleljni kamen, na katerem je lahko gradila naprej. Preko Pop TV in Radia Hit je na koncu ugotovila, da se z mediji raje ukvarja posredno. Zdaj že vrsto let vodi šolo javnega nastopanja in se ukvarja s stiki z javnostmi.

Šport jo spremlja od pubertete, njen navdih je Šmarna Gora. Nanjo pride skoraj vsak dan in ljudje jo povezujejo s tem hribom ki ji, kakor pravi, daje vse - prijetno naporen vzpon, ravno pravo oddaljenost, da lahko nanjo skoči skoraj kadarkoli in pozitivno energijo. Organizirala je tudi akcijo 'Od vzhoda do vzhoda', v kateri se je 24 ur ves čas vzpenjala in spuščala s Šmarne Gore. Pritegnila je okoli deset tisoč ljudi, med njimi celo predsednika RS.

Spi približno 3 ali 4 ure na dan, zato pravi, da bi bilo dobro, da bi dan imel 30 ur. Ampak potem bi verjetno razliko porabila za kaj drugega, spala, kakor pravi, očitno ne bo nikoli.

Jure K. Čokl