Spolnost je v starosti še lahko živa, če sta partnerja pripravljena raziskovati.

Četrti del podkasta prinaša Milenino življenjsko zgodbo.

"Pozdravljeni. Moje ime je Milena. Stara sem 75 let. Odraščala sem na kmetiji, 10 otrok je mama rodila. Lukec je po porodu umrl, Marička zaradi ošpic, tri leta je bila stara. Zdaj nas je živih še 5. (pavza) Jaz sem edina odšla v Ljubljano. S Francetom sva se spoznala 62-ega, v Kavarni hotela Slon. Tam smo se družili in plesali. Franceta sem na videz poznala, je bil iz sosednje vasi. Ker sva bila iz istega kraja, nama je pogovor hitro stekel. A veste, sva se zaklepetala. Takoj sva si bila všeč. Res je bil čeden takrat, v obleki in lakastih čevljih. Pa tako lepo je govoril, pravilno slovensko, brez naglasa. Z njim sem izgubila nedolžnost."

Eva in Luka gresta v želji po bližini, ki se je pojavila med karanteno, tokrat skupaj na teren. Izbereta si starejši par, Mileno in Franceta, ampak njuni načrti padejo v vodo, ko ugotovita, da sta ta "starejša občana" spolno še zelo dejavna. S strokovnjakinjami in strokovnjaki odkrivata, kakšno je (bilo) spolno življenje najstarejših prebivalk Slovenije.

Prof. dr. Ivan Bernik

Dr. Gabrijela Simetinger

Francesca Tripodi

V prvi sezoni podkasta o spolnosti posebna raziskovalca Eva in Luka ob pomoči strokovnjakinj in strokovnjakov, ki so se udeležili kongresa Evropskega združenja za spolno medicino v Ljubljani, podirata tabuje, razkrivata stereotipe in s pogovorom o seksu odpirata prostor za iskrene, prijazne, sočutne, zadovoljujoče in osrečujoče intimno partnerske odnose.

Urška Henigman