Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V enourni oddaji govorimo in plešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje ter stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike, pogosto pa se tudi odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Prisluhnili bomo radijskemu koncertu zasedbe Romengo iz leta 2013.

V tokratnih  koncertnih Naših poteh nas čaka le glasba – izbor skladb s slavnostnega rojstnodnevnega radijskega koncerta ob 6. obletnici Naših poti, ki se je odvil decembra 2013 v že lep čas pokojnem Studiu 14 na Radiu Slovenija.

Na njem se je predstavila ena najodmevnejših mlajših madžarskih romskih skupin Romengo. Romengo, katere gonilni kolesi sta ena najkvalitetnejših mlajših madžarskih romskih pevk in njen zaščini znak Monika Lakatos in njen partner, kitarist in pevec Rostás Mihály “Mazsi”, je navdušila že z albumom prvencem leta 2011. Tudi njen drugi in zaenkrat zadnji album, ki je izšel spomladi leta 2013, je naletel na zelo pozitiven odziv. Na ljubljanskem koncertu za Naše poti je skupina predstavila pretežno skladbe z njega. Romengo, ki se je proglasila za novi glas romske glasbe Vzhodne Evrope, izvaja madžarsko podeželsko romsko glasbo. Na odru v stiku s publiko je še precej bližje svojim glasbenim koreninam kot na studijskih posnetkih; je neposredna, spontana, groba, brez uglajene kozmetike sredinskega toka v etno glasbi. To velja tudi za petje njenega najpomembnejšega aduta Monike Lakatos.

Sandi Horvat