Na 1. programu Radia Slovenija že desetletja skrbimo za kakovosten otroški in mladinski program. Program za mlade po osnovnih šolah pripravlja radijske novinarske delavnice Radio Hudo!, na katerih učence seznanimo z radijskim novinarskim delom, snemanjem in montažo prispevkov in to ne samo skozi teorijo, temveč predvsem skozi prakso. Z radijskim mikrofonom se sami podajo na snemanje in se na terenu vživijo v čisto prave radijske novinarje. Ob pomoči tonskih mojstrov posnetke tudi zmontirajo, za piko na i pa »v živo« vodijo mladinsko radijsko oddajo Hudo!.

V tokratni oddaji bomo slišali vtise mladih novinarjev, ki so v letošnjem šolskem letu že sodelovali na naših novinarskih delavnicah. Iz Osnovne šole 8. talcev Logatec se nam bo oglasila Julia, iz I. Osnovne šole Žalec Živa, poklicali bomo mlado novinarko Gaio iz I. Osnovne šole Celje, Taro iz ljubljanske Osnovne šole Prežihovega Voranca in Tjašo iz Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake. Na telefonski zvezi se nam bo pridružila tudi mlada novinarka Nika iz Osnovne šole Rada Robiča Limbuš, s Tito bomo zavili na Osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja v Bohinjsko Bistrico, za konec pa slišali še Patricijo in Špelo iz Osnovne šole Boštanj.

Mlade novinarke bodo pripravile tudi zanimive nagradne izzive za mlade poslušalce – zato sem nam na 01 475 22 22 lahko pridružijo tudi oni!

Se slišimo – tudi tokrat med 9h in 11h!

O katerih temah so govorili mladi novinarji v letošnjem šolskem letu in kakšen izziv je bil zanje priprava radijske oddaje

Na 1. programu Radia Slovenija že desetletja skrbimo za kakovosten otroški in mladinski program. Program za mlade po osnovnih šolah pripravlja radijske novinarske delavnice Radio Hudo!, na katerih učence seznanimo z radijskim novinarskim delom, snemanjem in montažo prispevkov in to ne samo skozi teorijo, temveč predvsem skozi prakso. Z radijskim mikrofonom se  sami podajo na snemanje in se na terenu vživijo v čisto prave radijske novinarje. Ob pomoči tonskih mojstrov posnetke tudi zmontirajo, za piko na i pa »v živo« vodijo mladinsko radijsko oddajo Hudo!.

V tokratni oddaji smo slišali vtise mladih novinarjev, ki so v letošnjem šolskem letu že sodelovali na naših novinarskih delavnicah. Iz Osnovne šole 8. talcev Logatec se nam je oglasila Julia, iz I. Osnovne šole Žalec Živa, poklicali smo mlado novinarko Gaio iz I. Osnovne šole Celje, Taro iz ljubljanske Osnovne šole Prežihovega Voranca in Tjašo iz Osnovne šole Ivana Kavčiča Izlake. Na telefonski zvezi se nam je pridružila tudi mlada novinarka Nika iz Osnovne šole Rada Robiča Limbuš, s Tito bsmo zavili na Osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja v Bohinjsko Bistrico, za konec pa slišali še Patricijo in Špelo iz Osnovne šole Boštanj.

Mlade novinarke so pripravile tudi zanimive nagradne izzive za mlade poslušalce – zato so se nam na 01 475 22 22 pridružili tudi mladi poslušalci Klara, Bruno, Nika, Ema in Amadej.

 

 

Tadeja Bizilj