Leta 1974, ko je izdal roman Carrie, je Američan Stephen King delal v pralnici in učil v šoli. Z več kot 350-imi prodanimi knjigami je danes 72-letnik med vodilnimi pisatelji našega časa. Na 1. mesto najbolje prodajanih knjig časnika New York Times se je v preteklosti uvrstila tudi knjiga Duma key. O njej v današnji 7. strani z Andrejem Šumerjem.

Kralj grozljivk v leta 2008 izdanem delu odkriva zlo, ki se skriva na Floridi

Leta 1974, ko je izdal roman Carrie, je Američan Stephen King delal v pralnici in učil v šoli. Z več kot 350 prodanimi knjigami je danes 72-letnik med vodilnimi pisatelji našega časa. Na 1. mesto najbolje prodajanih knjig časnika New York Times se je v preteklosti uvrstila tudi knjiga Duma key. Ker po njej ni bil posnet film in ker je po njegovo napisana res kvalitetno, nam jo je predstavil Andrej Šumer:

“Ta knjiga je za bralca, ki mu je zanimiv psihološki del groze, ki ga morda razmišlja o tem, da bi spremenil lokacijo, ker se trenutno ne najde, ki je vesel tega, da se zgodi nekaj, česar ni pričakoval. Ni pa ravno za ljudi s slabim srcem.”

Sogovornik je velik ljubitelj Kingovih del. Doma jih ima okoli 40. “Problem pri Kingu je v tem, da padeš notri. Ko vzamem njegovo knjigo, vem, da naslednje tri, štiri ure ne bom mogel delati ničesar drugega,” pravi Andrej Šumer.

Andreja Gradišar