Vlada je konec preteklega leta v javno obravnavo dala predlog novega stanovanjskega zakona. Ta naj bi prinesel spremembe tudi pri upravljanju večstanovanjskih stavb – bilo naj bi učinkovitejše, mandat upravnika pa omejen na pet let. V četrtkovem Svetovalnem servisu gostimo Bojana Bučinela, neodvisnega svetovalca za upravljanje večstanovanjskih stavb, ki bo pokomentiral predlagano. Odgovarjal bo tudi na vaša vprašanja in poskušal pomagati pri zagatah, ki zadevajo še aktualen zakon.

Predlog novega stanovanjskega zakona, ki naj bi bil sprejet sredi letošnjega leta, naj bi poenostavil upravljanje večstanovanjskih stavb

Vlada je konec preteklega leta v javno obravnavo dala predlog novega stanovanjskega zakona. Ta naj bi prinesel spremembe tudi pri upravljanju večstanovanjskih stavb – bilo naj bi učinkovitejše, mandat upravnika pa omejen na 5 let. V četrtkovem Svetovalnem servisu gostimo Bojana Bučinela, neodvisnega svetovalca za upravljanje večstanovanjskih stavb, ki bo pokomentiral predlagano. Odgovarjal bo tudi na vaša vprašanja in poskušal pomagati pri zagatah, ki se tičejo še aktualnega zakona.

Andreja Gradišar