Torkov kviz

Ali smo na službeni zabavi še vedno v službi?

"Začne se zelo resno, na koncu pa morda lahko pristaneš tudi na znaku stop."

alcohol-492871_1920
foto: Pixabay

Obstaja več kot 85-odstotna verjetnost, da podjetje v najbolj družabnem mesecu leta za zaposlene priredi sproščeno druženje. A kdaj sproščeno postane preveč sproščeno? Bojana Košnik Čuk, strokovnjakinja za kulturo vedenja, pravi, da ni nič narobe s klepetom, plesom in veselim razpoloženjem, paziti pa je treba pri vnosu alkohola. Sploh tisti, ki so na vodilnih položajih.

“Je kar malo nerodno, če direktorja vidijo malce postrani, za kakšno ulično svetilko, potem ko gre domov.”

Pravila veljajo tudi na plesišču: velja, da je treba na plesišče povabiti tudi dame, pri katerih se je nabralo že kakšno leto več. In z občinstvom deliti kakšno staro šalo manj. Šale so sicer dobrodošle, a treba jih je znati povedati.

Vrag pa odnese šalo, ko na zabavi zmanjka okrepčila. Ta hip najbolj priljubljena kulinarika na službenih zabavah je t. i. ulična hrana, denimo miniburgerji ali sladice v minilončkih, razlaga organizatorka dogodkov Anja Rebek. A če je hrana v oblikah, ki so “mini”, pa pijača pač ni v mini kozarčkih. Ali pa je teh kozarčkov več.

“Na teh zabavah ljudje včasih izgubijo presojo, včasih se kdo tudi poškoduje ali pa je treba dodatno angažirati čistilne servise. Sicer pa na službenih zabavah postajamo vse bolj odgovorni, poskrbimo tudi za varno pot domov.”