Število smrti zaradi aidsa se po svetu zmanjšuje predvsem zaradi večje dostopnosti do zdravil. Slovenija se sicer uvršča med države z nizkim deležem s HIV-om okuženega prebivalstva, število okuženih celo upada. Zvišuje pa se število drugih spolno prenosljivih okužb. Ob bližajočem se svetovnem dnevu boja proti aidsu bomo v petkovem Svetovalnem servisu govorili o spolnih boleznih, o zdravljenju in o metodah preprečevanja njihovega širjenja. Vabljeni k poslušanju in sodelovanju.

Po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje pri nas trenutno živi manj kot 1.000 oseb s HIV, od katerih jih približno petina ne ve za svojo okužbo

Število smrti zaradi AIDS-a se po svetu zmanjšuje predvsem zaradi večje dostopnosti do zdravil. Slovenija se sicer uvršča med države z nizkim deležem s HIV-om okuženega prebivalstva, število okuženih je celo v upadu. Zvišuje pa se število drugih spolno prenosljivih okužb. V luči bližajočega se svetovnega dneva boja proti AIDS-u bomo v petkovem Svetovalnem servisu govorili o spolnih boleznih, o zdravljenju in o metodah preprečevanja njihovega širjenja. Vabljeni k poslušanju in sodelovanju.

Peter Močnik