V življenju nas zanimajo, vznemirjajo, motijo ali veselijo najrazličnejše stvari. Majhne in velike. Pomembne, pa tudi tiste nekoliko manj opazne. Dobro je, če na vsako vprašanje najdemo odgovor strokovnjaka. V tematsko zelo pisanem Svetovalnem servisu lahko svoje vprašanje zastavite po telefonu 01 475 22 22 oziroma elektronskem naslovu radioprvi@rtvslo.si in dobite strokovni odgovor. Na Prvem, vsak delavnik od 8.05 do 8.30.

Pri različnih zdravilih, ki se lahko kupijo brez recepta, opozarjajo, da se moramo pred uporabo posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. S kom se posvetujemo pri uporabi zdravilnih rastlin?

Kako se s pomočjo zdravilnih rastlin ubranimo zimskih prehladov? Kako si pomagamo, če imamo zamašen nos in boleče grlo? Katera zdravilna zelišča pomagajo pri izkašljevanju in katera umirijo suh kašelj? Ozkolistni trpotec, pljučnik, islandski lišaj, veliki oman, slez, lipovo cvetje, lučnik, rman,….nekaj imen, ki bodo nastopala v torkovem svetovalnem servisu. Naš gost bo Jože Majes, poznavalec in pridelovalec zdravilnih rastlin.

Bojan Leskovec