Kongres evropskih narodnih skupnosti v Celovcu, plesno gledališka predstava mladih iz Bilčovsa, centralni urad za slovenski jezik FJK, Marjeta Trkman Kravar in razstava del 18. likovne kolonije Monošter

»Spreminjanje perspektive: od konflikta prek dialoga do konsenza« je bil naslov 30. evropskega kongresa narodnih skupnosti, ki ga je v Celovcu pripravil Biro za slovensko narodno skupnost. O spremenjenih manjšinskih perspektivah podrobneje v tokratni oddaji.

V K&K centru v Šentjanžu v Rožu si ogledamo premiero plesno-gledališke predstave Zajci in volkovi, vmes trobenta, boben, bas, ki jo je pripravila mladinska gledališka skupina društva Bilka iz Bilčovsa. Zanima pa nas tudi, zakaj se mladi odločajo za sodelovanje v gledaliških skupinah.

V Trstu obiščemo centralni urad za slovenski jezik v Furlaniji Julijski krajini, odprt lani poleti, in gostimo še eno vsestransko dejavno rojakinjo iz Zagreba Marjeto Trkman Kravar, ki je tesno povezana s turizmom.

V Monoštru pa si ogledamo likovna dela, nastala na tradicionalni 18. likovni koloniji. O razstavi in načrtih za galerijo več v tokratnih Sotočjih.

Prisluhnite!

 

Mateja Železnikar