Sotočja

Različne perspektive

Kongres evropskih narodnih skupnosti v Celovcu, plesno gledališka predstava mladih iz Bilčovsa, centralni urad za slovenski jezik FJK, Marjeta Trkman Kravar in razstava del 18. likovne kolonije Monošter

Zajci in volkovi, vmes trobenta, boben, bas
Zajci in volkovi, vmes trobenta, boben, bas – SPD Bilka, Bilčovs
foto: SPD Bilka

»Spreminjanje perspektive: od konflikta prek dialoga do konsenza« je bil naslov 30. evropskega kongresa narodnih skupnosti, ki ga je v Celovcu pripravil Biro za slovensko narodno skupnost. O spremenjenih manjšinskih perspektivah podrobneje v tokratni oddaji.

V K&K centru v Šentjanžu v Rožu si ogledamo premiero plesno-gledališke predstave Zajci in volkovi, vmes trobenta, boben, bas, ki jo je pripravila mladinska gledališka skupina društva Bilka iz Bilčovsa. Zanima pa nas tudi, zakaj se mladi odločajo za sodelovanje v gledaliških skupinah.

V Trstu obiščemo centralni urad za slovenski jezik v Furlaniji Julijski krajini, odprt lani poleti, in gostimo še eno vsestransko dejavno rojakinjo iz Zagreba Marjeto Trkman Kravar, ki je tesno povezana s turizmom.

V Monoštru pa si ogledamo likovna dela, nastala na tradicionalni 18. likovni koloniji. O razstavi in načrtih za galerijo več v tokratnih Sotočjih.

Prisluhnite!