Marsikateri otrok si tudi po zaslugi številnih kuharskih oddaj, nekoč, ko odraste, želi imeti glavno besedo v kuhinji. Delo kuharja je zelo raznoliko, pripraviti mora jedi po naročilu ali za načrtovane menije, pri pripravi pa upoštevati okus, nasitnost in prijeten videz jedi. Kuhar je odgovoren, iznajdljiv, ustvarjalen in ima smisel za delo z ljudmi. Pri delu je zbran, miren in ima dober pregled nad tem, kakšna hrana je za posamezne priložnosti najbolj primerna, zdrava in okusna. Tadejo Bizilj je zanimalo, kako si poklic kuharja predstavljajo tretješolci Lenart, Donej, Luka, Benjamin, Jakob in Vito z Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje.

Dober kuhar mora poznati vse začimbe in biti pozoren pri kuhi, da česa ne zažge

Marsikateri otrok si tudi po zaslugi številnih kuharskih oddaj, nekoč, ko odraste, želi imeti glavno besedo v kuhinji. Delo kuharja je zelo raznoliko, pripraviti mora jedi po naročilu ali za načrtovane menije, pri pripravi pa upoštevati okus, nasitnost in prijeten videz jedi. Kuhar je odgovoren, iznajdljiv, ustvarjalen in ima smisel za delo z ljudmi. Pri delu je zbran, miren in ima dober pregled nad tem, kakšna hrana je za posamezne priložnosti najbolj primerna, zdrava in okusna. Tadejo Bizilj je zanimalo, kako si poklic kuharja predstavljajo tretješolci Lenart, Donej, Luka, Benjamin, Jakob in Vito z Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje.

Tadeja Bizilj