Zveza prijateljev mladine Slovenije že od leta 1999 zbira sredstva za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin v okviru projekta Pomežik soncu. Veliko staršev namreč kljub zaposlitvi svojim otrokom še vedno ne more omogočiti poletnih počitnic. Te pa so za zdrav razvoj otrok zelo pomembne. Zveza prijateljev mladine Slovenije je lani na letovanje peljala 10.927 otrok, od teh jih je popolnoma brezplačno letovalo 2.245. Zadnja leta vse več pozornosti namenjajo tudi zbiranju sredstev za letovanja otrok s posebnimi potrebami. Številni starši teh otrok si želijo, da bi bili vključeni v vrstniško družbo, saj so počitnice posebna dragocena izkušnja za vse.O pomenu letovanj za zdrav otrokov razvoj, o sprejemanju različnosti in empatiji, ki se ustvari, ko otroci s posebnimi potrebami letujejo skupaj z vrstniki, bomo govorili v oddaji Med štirimi stenami, ki jo pripravlja Petra Medved.

ZPMS je lani na letovanje peljala 10.927 otrok, od teh jih je popolnoma brezplačno letovalo 2.245.

Zveza prijateljev mladine Slovenije že od leta 1999 zbira sredstva za brezplačno letovanje otrok iz socialno ogroženih družin v okviru projekta Pomežik soncu. Veliko staršev namreč kljub zaposlitvi svojim otrokom še vedno ne more omogočiti poletnih počitnic. Te pa so za zdrav razvoj otrok zelo pomembne. Zveza prijateljev mladine Slovenije je lani na letovanje peljala 10.927 otrok, od teh jih je popolnoma brezplačno letovalo 2.245. Zadnja leta vse več pozornosti namenjajo tudi zbiranju sredstev za letovanja otrok s posebnimi potrebami. Številni starši teh otrok si želijo, da bi bili vključeni v vrstniško družbo, saj so počitnice posebna dragocena izkušnja za vse. Na letovanju si pridobivajo življenjske izkušnje, sodelujejo med seboj, sprejemajo različnost, ustvarja se empatija, veliko mladim pa letovanja dajejo tudi priložnost, da izboljšajo svojo samopodobo in v sebi odkrijejo nadarjenost. O pomenu letovanj za zdrav otrokov razvoj, o sprejemanju različnosti in empatiji, ki se ustvari, ko otroci s posebnimi potrebami letujejo skupaj z vrstniki, bomo govorili v oddaji Med štirimi stenami. Gostji oddaje bosta predsednica nacionalnega odbora za prosti čas in letovanja pri ZPMS Urška Vrtačnik in mama otroka s posebnimi potrebami Maja Novak.

Vsi, ki želite pomagati pri zbiranju sredstev v okviru humanitarnega program Pomežik soncu, lahko pomagate na več načinov:
– pošljete SMS na številko 1919 s ključno besedo POMEZIK5 in darovali boste 5 €,
– kličite na 090 93 30 93 in s tem darujete 1,25 €

Ali nakažete sredstva na:
ZPMS, Dimičeva 9, Ljubljana
Trr – SI56 0510 0801 5645 025 (A BANKA)
Referenca prejemnika: SI12 1219003230001
Koda namena: CHAR
Namen plačila: POMEŽIK SONCU

Petra Medved