V naši torkovi jutranji rubriki Drugi pogled smo že gostili pripadnike številnih narodov, ki so svoj dom našli v Sloveniji. Tokrat pa bo prvič Slovencem ogledalo nastavil Tunizijec. Tunizija sicer ni daleč in pri nas živi okoli 80 Tunizijcev, eden od njih je Mohamed Ali Oueslati. Dalí, v kar so njegovi imeni združili prijatelji, je bil rojen v majhnem tunizijskem kraju na meji z Alžirijo, nato pa je živel v Tunisu. Ta ima 2 milijona prebivalcev in tam je vedno gneča, tudi ponoči, zato Dalí zdaj zelo ceni mir v Ljubljani. Svoj pogled na Slovenijo in Slovence je razkril Andreji Čokl.

Mohamed Ali Oueslati iz Tunizije se slovenščine uči tudi z gledanjem risank

V naši torkovi jutranji rubriki Drugi pogled smo že gostili pripadnike številnih narodov, ki so svoj dom našli v Sloveniji. Tokrat pa bo prvič Slovencem ogledalo nastavil Tunizijec. Tunizija sicer ni daleč in pri nas živi okoli 80 Tunizijcev, eden od njih je Mohamed Ali Oueslati. Dalí, v kar so njegovi imeni združili prijatelji, je bil rojen v majhnem tunizijskem kraju na meji z Alžirijo, nato pa je živel v Tunisu. Ta ima 2 milijona prebivalcev in tam je vedno gneča, tudi ponoči, zato Dalí zdaj zelo ceni mir v Ljubljani.

Pa ne le mir, navdušen je tudi na slovensko naravo in prijaznimi ljudmi. Malo manj navdušen je nad našim jezikom, ki pa se ga pridno uči in še bolj pridno uporablja.

“Slovenci ste zelo veseli, če tujci govorimo slovensko. In tudi prav je, da tu govorim slovensko. Zdaj rad gledam risanke, tako se učim jezika, saj v risankah govorijo bolj počasi …”

Ko se vrne na obisk k svojcem v Tunizijo, s seboj nese tudi nekatere slovenske navade.

“V Tuniziji zdaj vedno iščem košarko (koš, op.a.) za smeti, ne vržem več papirčka na tla … Čez cesto grem samo pri zeleni luči, v avtu pa se vedno privežem z varnostnim pasom. Tunizijci takoj vedo, da živim v Evropi.”

Andreja Čokl