Dijakinje Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana so sredi poklicne mature, mi pa bomo z njimi govorili o tistem najbolj navdušujočem in najbolj praktičnem delu te mature – namreč modnih kreacijah, ki so jih izdelale same. Vsako leto dijakinje programa modno oblikovanje predstavijo svoje celoletno delo, ki šteje tudi za poklicno maturo, na modni reviji, in to s profesionalno ekipo manekenk, frizerjev in umetnikov ličenja. Paša za oči je ponavadi ta modna revija in letos ni bilo nič drugače.

Izhodišče za kreacije deklet modnega oblikovanja na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana je bilo letos 100 let Bauhausa

Dijakinje 4. letnika Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana so sredi poklicne mature, mi pa smo z njimi govorili o tistem najbolj navdušujočem in najbolj praktičnem delu te mature – namreč o oblačilnih videzih, ki so jih izdelale same. Vsako leto dijakinje programa modno oblikovanje predstavijo svoje celoletno delo tudi na modni reviji, in to s profesionalno ekipo manekenk, frizerjev in umetnikov ličenja. Paša za oči je ponavadi ta modna revija in letos ni bilo nič drugače, več pa nam bodo povedale mlade modne oblikovalke same: Kaja Čotar, Klara Kališnik, Ana Križnar, Lara Ponebšek, Neva Šušteršič in Pia Walner. Kako sploh potega proces izdelave oblačilnih videzov, kako jih je navdihnila umetniška šola Bauhaus, kaj je bil največji izziv in kakšne kreacije so nastale? Kako so jih čez celoten proces od ideje do izvedbe usmerjale mentorice Sabina Puc, Nataša Grčar Napast in Suzana Košir?

Špela Šebenik